Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΗΣ

Λείπει το «Μαυσωλείο-Κενοτάφιο» του Κωνσταντίνου Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ελλάδος για δεκαετίες, έργο της Πολιτείας να γίνει, οι οποιεσδήποτε αιτιάσεις ακούγονται στην Πρώτη, είναι πέραν οιασδήποτε λογικής, στη Δημοτική αρχή κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του, όποιες, και όσο σεβαστές κι αν είναι. Η Δημοτική αρχή αποφασίζει με γνώμονα και υποχρέωση το δικό της συμφέρον, υλικό ή ηθικό.

Μη σας εκπλήσσει, το ερείπιο που βλέπετε στην 5η φωτογραφία, καμουφλαρισμένο να μην φαίνεται πίσω από το δένδρο επίτηδες, είναι το Αστυνομικό Τμήμα της Πρώτης, το πιο άθλιο ίσως, Αστυνομικό Τμήμα της Ελλάδος! Αλήθεια; Γιατί δεν το εγκαταλείπουν; Να πάνε να μείνουν σε τσαντίρι… Μέχρι να γίνει το καινούργιο… Το 2050; Καλύτερα θα περνούν, και πιο ασφαλείς θα νοιώθουν!..


"...Στην είσοδο του νεκροταφείου της Πρώτης, δυο κυπαρίσσια, ο Γεώργιος με τη Φωτεινή, και πίσω τους ακριβώς, ο Αλέξανδρος (φώτο με το καπέλο, πατέρας του πρωθυπουργού), και αριστερά του ο μποέμ της οικογενείας, Γραμμένος. Από πάνω τους, τα σύννεφα και το Παγγαίο...".

Το κωδωνοστάσιο που βλέπετε είναι αριστούργημα κατασκευής και αρχιτεκτονικής, σε μια δεύτερη πλατεία της Πρώτης προς νότον της κεντρικής, κάποιος με σώας τας φρένας, ας το απαλλάξει από τις γελοίες και ανόητες εξωτερικές παρεμβάσεις, τελείως ανισορρόπων παπάδων, ίσως και εκκλησιαστικών συμβουλίων.
Το τετραώροφο που προσδίδει αρχοντιά και όψη πόλεως στην Πρώτη, είναι παλιά καπναποθήκη, σήμερα κατοικείται όλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: