Σάββατο, 10 Μαΐου 2008

"Χάος" Αριθ. 226 - Η Μαθητιάδα της Πρώτης

Σε ένα καταπληκτικό στάδιο, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Πρώτης, και στον περιβάλλοντα χώρο του που είναι τεράστιος, φέτος συναντήθηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά, για ένα αθλητικό πολιτιστικό 5μερο, 1.200 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη διασπορά, ένα γυμνάσιο από κάθε νομό απαραιτήτως, ήταν η συμμετοχή, μαζί με τα γειτονικά της Πρώτης, και του ευρύτερου νομού των Σερρών, οι συμμετοχές των αποστολών έφτασαν 67 τον αριθμό για τους ημεδαπούς, και περίπου, 16 για τους αλλοδαπούς από τις ηπείρους Ευρώπη Αφρική και Αυστραλία. Γυμνάσια της ομογένειας που λειτουργούν εκεί, αλλά και μεικτά. Την παρουσία γυμνασίου του Πεκίνου (Κίνας), ως εκπροσώπου της χώρας στην οποία θα γίνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008.

Όλες οι αποστολές των 16 μελών φιλοξενήθηκαν πλήρως, χωρίς το παραμικρό κόστος γι’ αυτές, από τους οργανωτές της «Μαθητιάδας», σε δυο καλοκαιρινές κατασκηνώνεις, μία στην Κάργιανη (Τσαφ-τσουφ), και μία στα Κερδύλια (Τζιώνη). Ενώ τα άλλα μέλη των αποστολών, πέραν των 16 που ήταν το όριο της «Μαθητιάδας» και συμμετείχαν, ταξίδεψαν επί πλέον συνοδεία, κινήθηκαν με δικά τους έξοδα.
Με έξοδα των διοργανωτών έγιναν και οι μετακινήσεις των μαθητών από τις κατασκηνώσεις προς τους χώρους των αθλημάτων -Πρώτη, Κάργιανη, Ροδολίβος, Αλιστράτη, Κρηνίδα, Σέρρες, Ζίχνη- και αντίστροφα. Συνοδεία πάντοτε, για λόγους μείζονος ασφαλείας, περιπολικών που διέθεσε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα αγωνίσματα που περιελάμβανε η «Μαθητιάδα» ήταν όλα τα Ολυμπιακά, ομαδικά και ατομικά, 150 τον αριθμό, μηδέ εξαιρουμένων και των δυσκόλων, όπως καγιάκ, κωπηλασία, ιππασία κ.α.
Να σημειώσουμε εδώ ότι αποκλείεται η συμμετοχή επαγγελματιών μαθητών-αθλητών στη «Μαθητιάδα», οι αθλητές-μαθητές που συμμετέχουν αγωνίζονται μόνο για την ιδέα, συμμετοχή, κάποιοι από αυτούς το προσπαθούν εδώ πρώτη φορά, γι’ αυτό και το αγώνισμα γίνεται επίσημα, έστω και με τη συμμετοχή ενός μόνον αθλητού. Ο οποίος όμως αγωνίζεται κάτω από το αυστηρό βλέμμα του ελλανοδίκου κριτού, και σύμφωνα με όλους τους κανόνες, τις προσταγές του αθλήματος. Όλοι οι ελλανοδίκες κριτές στη «Μαθητιάδα», ήταν εθελοντές έμπειροι καθηγητές-γυμναστές των Γυμνασίων, και άνθρωποι των ΤΕΦΑΑ. Πολύτιμη, το ξαναλέμε και πάλι, η προσφορά-παρουσία 400 εθελοντών στους αγώνες.
Μα και η παρουσία των γιατρών, των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, των γιατρών των κατασκηνώσεων, των τηλεοπτικών συνεργείων, ο πανέμορφος χώρος απονομής των μεταλλίων των αθλητών, δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα, από μια επίσημη Ολυμπιάδα ή άλλους επίσημους αθλητικούς αγώνες, μεγάλες συναντήσεις...

Η συνέχεια στην εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: